Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Clujean cercetat pentru evaziune fiscală. Își prostea angajații cu impozitele la stat

0 69

bani

Un bărbat, de 40 de ani, din Iara, este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală de peste 6.000 de lei. Acesta ar fi reţinut şi nu ar fi virat către bugetul de stat impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Turda, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un bărbat, de 40 de ani, din Iara, pentru evaziune fiscală, comisă prin stopaj la sursă.

Bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, respectiv în calitate de angajator, ar fi reţinut de la angajaţi şi nu ar fi virat către bugetul de stat, în termenul legal, impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie. Prejudiciul cauzat astfel este de aproximativ 6.300 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, sub coordonarea unităţii de parchet, pentru comiterea infracţiunii de „evaziune fiscală”, faptă prevăzută de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More