Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Clujean condamnat la 45 de ani de închisoare. Are 17 acuzații de viol, agresiune sexuală, violență în familie sau ultraj

0 543

Bărbatul de 46 de ani din Cluj, care a violat și agresat sexual mai mulți copii cu vârste între 6 și 12 ani, a primit o pedeapsă cu executare de 45 de ani de închisoare. Sentința dată de Judecătoria Cluj-Napoca nu este definitivă, iar clujeanul poate face recurs.

Bărbatul a reușit să convingă mai mulți părinți din Cluj-Napoca să își lase copilul în grija lui. Ulterior, el găsea diferite pretexte pentru a se retrage împreună cu minorii în diferite zone, inclusiv în apartamentul său. Bărbatul este acuzat de comiterea a 17 infracțiuni, printre care viol, agresiune sexuală, violență în familie sau ultraj contra bunelor moravuri.

„În prezenta cauză, inculpatul, persoană cu inteligenţă peste medie, a acţionat de fiecare dată după ce şi-a pregătit minuţios săvârşirea faptelor, respectiv câştigarea încrederii părinţilor victimelor şi crearea de scenarii pentru a putea rămâne singur cu victimele, inclusiv peste noapte în apartamentul său, invocând că în acest mod ajută/degrevează de sarcini pe părinţii care aveau un program încărcat şi, în principal, sub pretextul că îi ajută la satisfacerea nevoilor fiziologice, a violat şi/sau agresat sexual victimele. Profitând de ascendentul moral conferit de vârstă, de legătura strânsă cu părinţii minorilor, dar şi de acte de violenţă fizică sau ameninţări cu acte de violenţă fizică, inculpatul a reuşit să obţină tăcerea victimelor, care ulterior agresiunilor, pe fondul traumelor, au manifestat o schimbare bruscă a comportamentului”, arată Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca.

Anchetatori au stabilit că în perioada 2010 – 2021, bărbatul a violat şi/sau agresat sexual zece copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. Procurorii au precizat că bărbatul era cunoscut ca o persoană care manifesta atracţie sexuală faţă de copii de vârstă prepubertină, indiferent de sexul lor. Pentru agresarea sexuală a trei dintre victime, el a fost condamnat la 5 ani închisoare pentru săvârşirea a trei infracţiuni de agresiune sexuală, fiind liberat condiţionat ulterior.

Bărbatul a dezvoltat o obsesie pentru astfel de gesturi și a fost prins după ce a început să agreseze copii în parcuri din Cluj-Napoca și pe malul Someșului în vara lui 2021.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More