Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Clujean imobilizat la pat, agresat în propria locuință

0 52

cutit injunghiat crima omor

Un bărbat de 58 de ani din Cluj Napoca a fost agresat în propria locuință de către un bărbat neidentificat, care i-a luat și banii și un telefon mobil.

Întâmplarea a avut loc luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj fiind sesizat cu privire la faptul că, în jurul orei 17:00, un bărbat a fost agresat în locuinţă.

Poliţiştii au intervenit la locul evenimentului, iar din verificările efectuate a rezultat că o persoană necunoscută, de sex masculin, a pătruns în locuinţa victimei sub pretextul că doreşte să-i cumpere locuinţa care era de vânzare.

Suspectul a profitat de faptul că bărbatul de 58 ani era imobilizat la pat şi i-a solicitat să-i dea banii pe care-i deţine, lovindu-l cu palmele peste faţă şi tăindu-l cu un cuţit. Victima i-a dat suma de 150 lei şi un telefon mobil, după care suspectul a fugit.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale pentru identificarea suspectului şi tragerea lui la răspundere penală.

În funcţie de concluziile raportului de expertiză medico-legală şi de probele administrate în cauză se va stabili cu exactitate încadrarea juridică a faptei.

Pentru a preveni astfel de evenimente, poliţiştii operativi recomandă:

• Semnalaţi imediat Poliţia ( apel unic 112) atunci când observaţi persoane dubioase, maşini necunoscute sau activităţi care vi se par suspecte în zona în care locuiţi;
• Asiguraţi-vă uşa cu vizor şi lanţ, nu permiteţi persoanelor străine accesul în locuinţă indiferent de motivele invocate
• Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu valorile pe care le deţineţi;
• Stabiliţi cu vecinii dumneavoastră măsuri comune de protecţie şi modalităţi de intervenţie în caz de pericol;
• Pentru reparaţii sau diverse alte servicii apelaţi doar la firme autorizate;
• Nu popularizaţi achiziţionarea unor bunuri de valoare;
• Dacă aţi pierdut/vi s-au furat documentele, cheile, luaţi măsuri urgente de schimbare a sistemelor de închindere;
• Cereţi să vi se prezinte şi verificaţi cu atenţie legitimaţia persoanelor care îţi declină calităţi oficiale, reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More