Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Clujeanca Bianca Deac este câștigătoarea galei Femeia Anului 2016-Avantaje

0 184

Gala premiilor Femeia Anului 2016, organizată de revista Avantaje si-a desemnat câştigătoarele celei de-a XIX-a ediţii la sfarsitul lunii martie.

De 19 ani, Revista Avantaje promovează femeile care transformă obișnuitul în remarcabil. In acest an Gala Femeia Anului 2016, a avut loc în 28 martie , si a fost gazduită de  Le Chateau, palatul din inima Bucurestiului. Ca în fiecare an, evenimentul a adus în lumina reflectoarelor femei obișnuite, cu povești neobișnuite, eroine anonime care prin inițiativele lor fac din lumea în care trăim o lume mai bună, dar si persoane publice implicate in activitati caritabile.

Pentru profesionalismul și eficiența cu care se implică în activitatea de  prevenire și limitare a efectelor   violenței domestice, în cadrul Asociației VIVAD din Cluj Napoca, Bianca Deac a fost desemnată femeia Anului 2017, la categoria Proiecte de Advocacy şi Prevenirea Violenţei asupra Femeilor.
Trofeul i-a fost înmânat de Stela Toderașcu, AVON Cosmetics Romania.

Este una dintre cele mai active militante pentru drepturile femeilor în România, implicată atat în activitatea mai multor organizaţii non-guvernamentale care luptă împotriva violenței domestice, dar şi in in activitatea catorva organizaţii care promovează voluntariatul, în comunitatea clujeană.

De numele ei se leagă Campania ,,Violenţa în familie, de la lege la realitate’’, prima de acest gen din România. Campania s-a axat pe analizarea fenomenului violenței emoționale, fenomen  care este greu de depistat şi probat in instanta, consecințele şi impactul acestor acțiuni fiind mult mai grave decât se  credea inițial. Abuzul emoțional  in sine este considerat cel mai dureros mod de violență dar şi cel mai dăunător, actionand prin  distrugerea stimei de sine, el creind  răni ce se vindecă,  de cele mai multe ori, mult mai greu decât semnele violenței fizice.

Realizatoare a  emisiunii  Voluntar pentru societate ,in cadrul postului de televiziune online CLUJ-AM,a lansat de curând Campania Voluntar de Cluj. Printre obiectivele proiectului, se număra  amplificarea spiritului de solidaritate, precum și crearea de parteneriate, ambele modalitati  folosite  cu scopul de a intelege  cu toţii ce înseamnă să dăruiești,  fără să vrei ceva în schimb,  să ajuți  voluntar comunitatea în care trăieşti si, de ce nu, să înveţi că te poţi implica mai mult în activităţi voluntare în folosul comunităţii clujene si nu numai.

La aceasta categorie au mai fost nominalizate Inna, Roxana Dobre Iliescu, Ana Maria Ciobanu si Oana Sandu, Irina Costache.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More