Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Clujeanca ce și-a ucis copilul, arestată. Anchetatori: „L-a zdrobit în bătaie pur și simplu”

0 3.780

Mama acuzată că şi-a omorât în bătaie copilul de 9 ani a fost arestată preventiv, duminică seara, potrivit deciziei Tribunalului Cluj. Femeia şi-a recunoscut fapta, dar nu a dat nicio explicaţie despre motivele pe care le-a avut pentru a comite această faptă.

Reprezentanţii Poliţiei Cluj au transmis, duminică, primele rezultate, în cazul copilului găsit mort în casă, în Cluj-Napoca, după efectuarea necropsiei.

„În urma necropsiei, s-a stabilit că moartea copilului a fost una violentă şi a survenit ca urmare a agresiunilor suferite”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Cluj.

Surse judiciare au dezvăluit faptul că micuţul de 9 ani a fost bătut crunt, peste 80% din suprafaţa corpului fiind acoperită cu vânătăi.

„L-a zdrobit în bătaie pur şi simplu”, au spus sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar, a declarat că femeia, în vârstă de 36 de ani, şi-a recunoscut fapta în timpul audierilor de la poliţie.

„Pe numele femeii a fost emis de către Tribunalul Cluj un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie sub forma omorului calificat. Aceasta şi-a recunoscut fapta în cadrul audierilor de la Poliţie, însă nu a putut oferi nicio explicaţie privind motivele care au determinat-o să îşi bată copilul”, a spus Morar.

Femeia acuzată că şi-a omorât copilul, sâmbătă noaptea, mai are acasă doi fii, geamănul celui ucis, şi încă un băiat. Toţi cei trei copii urmau o şcoală de muzică.

Surse din anchetă au arătat că femeia era agresivă cu cei trei copii ai săi, lucru cunoscut şi de vecini. Cei trei copii erau crescuţi de mamă şi de concubinul acesteia.

Cei doi fraţi ai băiatului din Cluj-Napoca omorât în bătaie de mamă, de 9, respectiv 11 ani, au fost internaţi, duminică, într-un centru de primire în regim de urgenţă al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Cluj, unde vor primi consiliere psihologică.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Cluj, Alina Chiorean, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că cei doi fraţi sunt afectaţi emoţional, iar reprezentanţii instituţiei ar putea face demersuri pentru decăderea din drepturile părinteşti a mamei care a fost reţinută.

„Cei doi fraţi, un geamăn rămas în viaţă în vârstă de 9 ani şi un altul de 12 ani, au fost aduşi de un echipaj de Poliţie la Centrul de primire în regim de urgenţă Gavroche din Cluj-Napoca, urmare a violenţei în familie, soldat cu decesul unui copil de 9 ani. Cei doi copii sunt afectaţi emoţional de ceea ce s-a întâmplat, iar drepturile părinteşti au fost delegate directorului general al DGASPC Cluj până vom face propuneri către instanţă vizavi de rămasul copiilor în sistem şi exercitarea drepturilor părinteşti. Probabil colegii mei vor face şi propunere de decădere din drepturile părinteşti a mamei, care a fost reţinută”, a spus Chiorean.

Potrivit acesteia, celor doi fraţi li se oferă suport emoţional şi se va lucra cu ei şi pe partea de consiliere psihologică.

„Înainte de a fi aduşi la centrul nostru, copiii au fost consultaţi la UPU unde s-a constatat că cel de 9 ani, geamănul celui decedat, prezintă şi el urme de echimoze pe torace şi membre”, a subliniat purtătorul de cuvânt al DGASPC Cluj.

Alina Chiorean a precizat că în urmă cu patru ani, cei trei fraţi au mai fost în sistemul de protecţie, fiind crescuţi în sistemul de asistenţă maternală, după care au fost redaţi mamei.

„Am ajutat-o pe mamă, a fost monitorizată reintegrarea, a fost ajutată şi de Primărie cu o locuinţă socială, dar şi de o fundaţie”, a afirmat Alina Chiorean.

Centrul de primire a copilului în regim de urgenţă Gavroche asigură servicii de primire şi găzduire temporară, asistentă medicală şi îngrijire, suport emoţional şi după caz, consiliere psihologică, educare, reintegrare familială şi comunitară având un număr de 12 locuri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More