Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Clujeancă păcălită prin metoda ”accidentul”

0 32

inselaciune telefon

O femeie în vârstă de 69 de ani, din Cluj-Napoca, a fost înșelată prin metoda ,,Accidentul”. Polițiștii sunt pe urma celui care a păcălit-o și a complicelui acestuia.

La data de 10 septembrie, ora 13:30, o femeie 69 de ani a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca despre faptul că în cursul dimineţii, în jurul orei 08:00, a fost contactată telefonic un bărbat care s-a prezentat ca fiind avocat. Acesta a informat-o că fiul său a fost implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei minore.

De asemenea, acesta i-a comunicat faptul că pentru achitarea contravalorii unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, pentru plata despăgubirilor şi a onorariului său sunt necesare sumele de 3.300 euro şi 13.000 de lei.

Din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că, la scurt timp, la domiciliul femeii s-a prezentat un bărbat care a afirmat că este de la o firmă de curierat şi căruia femeia i-a înmânat 28.000 de lei pentru a fi înaintaţi pretinsului avocat.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune”, în vederea identificării persoanelor implicate, tragerea lor la răspundere penală şi pentru recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu cădea victime unor astfel de situaţii, POLIŢIŞTII CLUJENI VĂ RECOMANDĂ:

-Nu daţi curs solicitărilor venite din partea diferitelor persoane care se prezintă la domiciliul dumneavoastră şi vă cer bani, descriind evenimente rutiere tragice în care sunt implicaţi membri ai familiei dumneavoastră.

-Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont, indiferent de motivul invocat!

-Pentru a putea verifica ulterior dacă informaţia comunicată a fost adevărată sau nu, solicitaţi interlocutorului cât mai multe detalii cu privire la evenimentul invocat (localitatea de producere a evenimentului, spitalul unde este internată victima, date de contact etc).

-Nu vă lăsaţi impresionaţi de poveşti tragice cu accidente grave sau de apelurile aparent venite din partea unei rude implicate într-un accident, produs de regulă în străinătate, urmate de convorbiri cu un presupus avocat care solicită o  sumă de bani pentru a ajuta ruda respectivă sau pentru a obţine diverse facilităţi.

Cine sunt vizate: Persoane de vârsta a doua şi a treia, care se presupune că au bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Pe ce se mizează:

– incapacitatea de a evalua veridicitatea situaţiei în stare de anxietate şi condiţii presante.

– incapacitatea de evalua raţional situaţia în stare de urgenţă.

– empatia şi compasiunea ridicate ale victimei, precum şi predispoziţia acesteia de a se încrede uşor în oameni.

ÎN CAZUL UNOR ACCIDENTE GRAVE, POLIŢIŞTII ANUNŢĂ APARŢINĂTORII !!!

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.