Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Clujeancă păcălită prin metoda ”accidentul”

0 42

inselaciune telefon

O femeie în vârstă de 69 de ani, din Cluj-Napoca, a fost înșelată prin metoda ,,Accidentul”. Polițiștii sunt pe urma celui care a păcălit-o și a complicelui acestuia.

La data de 10 septembrie, ora 13:30, o femeie 69 de ani a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca despre faptul că în cursul dimineţii, în jurul orei 08:00, a fost contactată telefonic un bărbat care s-a prezentat ca fiind avocat. Acesta a informat-o că fiul său a fost implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei minore.

De asemenea, acesta i-a comunicat faptul că pentru achitarea contravalorii unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, pentru plata despăgubirilor şi a onorariului său sunt necesare sumele de 3.300 euro şi 13.000 de lei.

Din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că, la scurt timp, la domiciliul femeii s-a prezentat un bărbat care a afirmat că este de la o firmă de curierat şi căruia femeia i-a înmânat 28.000 de lei pentru a fi înaintaţi pretinsului avocat.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune”, în vederea identificării persoanelor implicate, tragerea lor la răspundere penală şi pentru recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu cădea victime unor astfel de situaţii, POLIŢIŞTII CLUJENI VĂ RECOMANDĂ:

-Nu daţi curs solicitărilor venite din partea diferitelor persoane care se prezintă la domiciliul dumneavoastră şi vă cer bani, descriind evenimente rutiere tragice în care sunt implicaţi membri ai familiei dumneavoastră.

-Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont, indiferent de motivul invocat!

-Pentru a putea verifica ulterior dacă informaţia comunicată a fost adevărată sau nu, solicitaţi interlocutorului cât mai multe detalii cu privire la evenimentul invocat (localitatea de producere a evenimentului, spitalul unde este internată victima, date de contact etc).

-Nu vă lăsaţi impresionaţi de poveşti tragice cu accidente grave sau de apelurile aparent venite din partea unei rude implicate într-un accident, produs de regulă în străinătate, urmate de convorbiri cu un presupus avocat care solicită o  sumă de bani pentru a ajuta ruda respectivă sau pentru a obţine diverse facilităţi.

Cine sunt vizate: Persoane de vârsta a doua şi a treia, care se presupune că au bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Pe ce se mizează:

– incapacitatea de a evalua veridicitatea situaţiei în stare de anxietate şi condiţii presante.

– incapacitatea de evalua raţional situaţia în stare de urgenţă.

– empatia şi compasiunea ridicate ale victimei, precum şi predispoziţia acesteia de a se încrede uşor în oameni.

ÎN CAZUL UNOR ACCIDENTE GRAVE, POLIŢIŞTII ANUNŢĂ APARŢINĂTORII !!!

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More