Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Clujenii, campioni la generozitate!

0 60

habitat comunity cluj-napoca

Zeci de clujeni au ales deja să facă donații lunare pentru ca Habitat for Humanity Cluj să poată construi tot mai multe locuințe simple pentru familii cu venituri mici. Habitat este primul și singurul ONG din Cluj care a introdus sistemul de „debit direct”, prin care oricine poate dona lunar direct din contul bancar.

Campania pentru promovarea debitului direct a fost lansată printr-un flashmob duminică, 13 octombrie, în Iulius Mall, unde clujenii care vor să doneze se pot întâlni cu fundraiserii Habitat pe parcusul întregii săptămâni. În prima zi a campaniei, 20 de clujeni au semnat mandate de debit direct. Alți 20 semnaseră mandatele citind despre campanie pe internet, astfel încât în acest moment clubul susținătorilor Habitat include deja 40 de persoane, care donează în medie câte 17 lei pe lună.

Nu contează ce sumă își permite fiecare să ofere, pot fi 10, 20 sau 50 de lei. Ne dorim ca donaţia să nu afecteze bugetul lunar al unei familii, dar puţin câte puţin se strâng fonduri care ne permit să-i ajutăm pe clujenii care au cea mai mare nevoie de o locuinţă simplă, normală. Debitul direct presupune semnarea unui mandat, care autorizează banca să vireze lunar către Habitat suma stabilită de donator, direct din contul acestuia”, explică Ionuț Sâmpetrean, directorul executiv al asociației.

clujeni generozitate habitat

Donatorul deţine în permanenţă controlul: el stabileşte suma pe care o poate dona, poate întrerupe oricând contractul şi, foarte important, va fi ţinut la curent permanent şi transparent cu privire la modul în care au fost folosiţi banii săi.

Fondurile strânse în acest moment cu ajutorul donațiilor prin debit direct sunt utilizate pentru a finaliza construcţia celei de-a șasea comunităţi Habitat din Cluj. Patru familii în nevoie urgentă de locuințe vor beneficia de cele patru case care se află în construcție în Chinteni, la 13 km de Cluj-Napoca. La construcția acestora au contribuit până acum 8 echipe de voluntari internaționali și 7 echipe de voluntari locali.

Persoanele interesate să doneze pentru Habitat pot afla mai multe discutând cu echipa de fundraiseri în Iulius Mall, vizitând site-ul debit-direct.habitatcluj.ro sau sunând la tel. 0264 425 353, zilnic între orele 10 și 16.

donatii cluj habitat

Habitat for Humanity lucrează cu voluntari din întreaga lume și ajută familii care nu și-ar putea permite o casă din fondurile proprii, neavând venituri destul de mari nici pentru a accesa credite. Multe din aceste familii locuiesc în condiții extrem de grele, fără utilități de bază, iar copiii lor se îmbolnăvesc din cauza frigului sau umezelii din locuințe.

Băncile partenere în programul de Debit Direct sunt: Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD Groupe Societe Generale, ING Bank, Raiffeisen Bank, Unicredit Ţiriac Bank

Partener: Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More