Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Clujenii ies din nou în stradă: ”Nu amnistiei” Nu grațierii!”

0 95

După ce la mijlocul acestei săptămâni aproape o mie de clujeni au ieșit în stradă la Cluj-Napoca, pentru a protesta împotriva proiectului de ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea, pentru azi se anunță în centrul Clujului un protest de o și mai mare amploare.

Aproape 3.000 de oameni și-au anunțat intenția de a participa la acest miting, care va avea loc în Piața Unirii, cu începere de la ora 17.

„În orice democraţie consolidată, lucrurile acestea nu mai lasă loc de discuţii. 1 % din măsurile pe care guvernul a încercat să le promoveze miercuri pentru a acapara Justiţia ar scoate instant milioane în stradă. OUG-ul promovat ieri de Guvern reprezinta un ,, cal troian”. Nu e o lege dedicată cetăţenilor, ci una croită pentru sutele de politicieni cercetaţi, inculpaţi sau condamnaţi”, arată organizatorii pe pagina dedicată evenimentului.

Marșul de protest începe la ora 17 la statuia din Piața Unirii, după care protestatarii vor porni în marș pe următorul traseu: Eroilor–stânga Baba Novac -oprire la Prefectură – Bld. 21 Decembrie – Memorandumului – înapoi în Piaţa Unirii.

Organizatorii continuă cu expunerea motivelor pentru care cer clujenilor să protesteze duminică:  „*Guvernul a încercat să adopte miercuri Ordonanța de Urgență cu modificări importante în legislația penală.

*Vor putea fi grațiate pedepse și dezincriminate fapte fără dezbatere publică (2200 de dosare DNA sunt, de exemplu, pentru abuzul în serviciu, vizat de ordonanță). Totul fără consultarea CSM.

*Acum mulți ani nu existau politicieni anchetați sau condamnați. Dacă erai un amărât mort de foame care fură o pâine, riscai ani de pușcărie. Dacă erai parlamentar și furai organizat un hotel, o fabrică sau primeai un million de dolari mită, riscul era aproape 0.

*Suntem, după niște ani de greoaie evoluție, în punctul în care ne putem întoarce în timp. Evoluția nu e garantată, ea poate fi ștearsă cu o simpla ordonanță de urgență semnată de câteva marionete ale unor partide și grupuri organizate ajunse la putere.

*Toată munca unor procurori, judecători, ong-uri independente poate fi aruncată la gunoi. Averile inculpaților, mare parte luate din buzunarul vostru, vor rămâne automat în buzunarul lor.

*Pe lângă problemele astea, deja au fost anulate câteva reforme care aveau legătură directă cu viitorul nostru: în Învățământ sau reforma din Sănătate începută de ministrul Vlad Voiculescu. Instituții precum CNA sau Avocatul Poporului sunt total subordonate și funcționează doar pentru interesele Lor. (La Sănătate, reforma începută de ministrul Vlad Voiculescu privind managementul spitalelor mai are o șansă în Camera Deputaților unde se va da votul definitiv, în Senat OUG a fost deja respinsă.) Democraţia nu se sfârşeşte cu votul şi instalarea unora la putere. E mult de apărat şi împreună putem să o apăram”.

Proiectul de graţiere: Care sunt pedepsele care vor fi graţiate şi cine va fi scutit de jumătate din pedeapsă

Primăria Cluj-Napoca anunţă instituirea unor restricţii de circulaţie pentru duminică, 22 ianuarie 2017, între orele 17.00 și 19.00. Acestea sunt instituite pentru desfășurarea protestului anunțat pe rețelele de socializare.

Protestul împotriva Legii grațierii se va desfășura pe traseul Piața Unirii,  platoul pietonal –  Bulevardul  Eroilor, pietonal – strada Baba Novac, cu restricționarea secvențială a circulației rutiere – Bulevardul 21 Decembrie 1989, cu restricționarea secvențială și parțială a primei benzi de circulație rutieră, sensul de mers spre cartierul Mănăștur și Piața Unirii, latura de est, cu restricționarea secvențială și parțială a primei benzi de circulație rutieră.

Primăria face un apel la clujeni să dea dovadă de înţelegere în perioada menţionată şi să se conformeze reglementărilor de circulaţie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More