Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Clujul a devenit paradisul hoților

0 82

HOTi

Mai multe persoane au fost depistate și reținute de polițiștii clujeni după ce au comis diverse furturi pe raza județului și a municipiului Cluj-Napoca. Furturi de poșete, din buzunare, furturi din autoturisme sau magazine și trenuri, toate au fost comise în ultimele zile în zona Clujului.

Tânăr reţinut de poliţişti pentru comiterea a trei infracţiuni de furt calificat

In 03.12.2013, în jurul orei 22.00, poliţişti din cadrul Sectiei 1 Politie au depistat un bărbat de 28 ani, din Cluj-Napoca, suspect în cazul a trei fapte de sustragere de bunuri şi valori.

Astfel, în 02.11.2013, ora 12.30, acesta a spart geamul portierei stânga spate a autoturismului parcat pe strada Cardinal Iuliu Hossu, din care a sustras o geantă de damă ce conţinea diferite bunuri şi o tabletă IPad4. Prejudiciul cauzat în valoare de 3.000 lei nu a fost recuperat.

În 10.11.2013, ora 04.40, suspectul a sustras un portmoneu ce conţinea acte de identitate, bani şi alte bunuri, din incinta unui magazin, situat pe str. Herman Obert, cauzand un prejudiciu în valoare de 600 lei, nerecuperat.

În 18.11.2013, în jurul orelor 15.21, a spart geamul portierei dreapta faţă a unui autoturism parcat pe str. Samuel Brassai, de unde a sustras o geantă de damă, ce conţinea diferite produse cosmetice şi un telefon mobil, cauzând un prejudiciu în valoare de 300 lei, nerecuperat.

În urma activităţilor de cercetare penală efectuate, poliţiştii au început urmărirea penală faţă de tânărul de 28 ani pentru săvârşirea a trei infracţiuni de furt calificat, fapta prevăzută şi pedepsită de art. 208, alin.1, art. 209, alin. 1, lit. e),i), din Cod Penal.

Împotriva acestuia a fost dispusă reţinerea pe o perioadă de 24 ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Cluj, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Cluj-Napoca, cu propunere de arestare preventivă.

Minor reţinut pentru 24 ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat

În 03.12.2013, ora 15.30, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat într-un mijloc de transport în comun pe ruta Piaţa Mărăşti – Piaţa Mihai Viteazu trei minori având asupra lor o geantă de damă în care căutau şi din care împărţeau între ei diferite bunuri.

Cei trei minori cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, din Cluj-Napoca, au fost conduşi la Secţia 2 Poliţie, unde au fost identificaţi. Asupra celor trei s-au găsit mai multe bunuri, acte de identitate, înscrisuri şi carduri aparţinând altor persoane.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilt că cei trei, în jurul orei 15.00, prin spargerea geamului unui autoturism parcat pe str. Petofi Şandor, au sustras o geantă de damă cu acte şi alte bunuri, cauzând un prejudiciu de 500 lei, după care cu geanta asupra lor, au urcat în mijlocul de transport în comun unde au fost depistaţi de poliţişti.

În cauză, poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale, faţă de minorii de 17, respectiv 14 ani pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat , prev. şi ped. de art. 208 alin.1, art. 209 alin. 1 lit. a, e şi i, alin. 2 lit. b din Codul Penal cu aplicarea art. 99 alin. 2 şi 3 din Codul Penal.

Faţă de minorul de 17 ani a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Cluj.

Geantă sustrasă din autoturism

În 03.12.2013, ora 15.00, Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că, între orele 13.45 – 14.10, persoane necunoscute, prin spargerea geamului de la portiera dreapta faţă a unui autoturism parcat pe str. Cardinal Iuliu Hossu, au sustras o geantă ce conţinea bani şi bunuri personale. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 700 lei.

În cauză poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării suspecţilor şi tragerea lor la răspundere penală sub aspectul săvârşirii infracţiuni de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208 şi art. 209 Cod Penal, precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

Minor cercetat de poliţişti pentru furt calificat

Lucrătorii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj Napoca – Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Cluj au depistat un minor de 17 ani care, în timp ce călătorea cu un tren pe ruta Beclean pe Someş – Dej Călători, a sustras de la un călător un telefon mobil în valoare de 800 lei.

Minorul este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208 şi art. 209 Cod Penal, prejudiciul fiind recuperat integral.

Suspecţi furt calificat identificaţi de poliţiştii clujeni

În 03.12.2013, ora 11:00, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au identificat o femeie de 46 ani, din Cluj-Napoca, care a sustras din secretariatul unui spital din municipiul Cluj-Napoca suma de 1.400 lei.

În cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208 şi art. 209 Cod Penal.

În 03.12.2013, ora 11:00, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Căianu au identificat un tânăr de 25 ani, din comuna Tibana, județul Hunedoara care în 26.11.2013, în jurul orei 21:00, a pătruns printr-o ușă lăsată întredeschisă în incinta unei anexe din localitatea Bărăi, județul Cluj, de unde a sustras un generator electric.

Prejudiciul cauzat de 4.000 lei a fost recuperat în totalitate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208 şi art. 209 Cod Penal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More