Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Clujul înregistrează cele mai mari salarii în IT

0 365

Clujul rămâne pe primul loc în ceea ce privește salariile din industria IT.

Potrivit unui studiu AIMS SalaryMap 2019, care a cules informații de la 362 de companii din întreaga țară, acoperind industriile Dezvoltare Software, Producție și Outsourcing, cele mai mari salarii în IT sunt înregistrate în județul Cluj. Studiul, analizat de cei de la Republica, spune că toate aceste companii au peste 220000 de angajați, iar peste 95% dintre ele sunt străine. Așadar cel mai bine o duc salariații din industriile IT. 

De exemplu, industria de Dezvoltare Software oferă cele mai marii salarii de pe piață, ajungând în luna ianuarie 2019 la un salariu mediu de 2179 de euro brut. La această categorie, specialiștii în IT din județul Cluj se bucură de cele mai mari venituri din țară, cu o valoare de 2506 euro brut salariul mediu, fiind urmați de colegii din județul Timiș, pentru care valoarea medie a salariului este de 2173 euro brut.

De trei ori mai puțin decât angajații din IT au câștigat salariații din zona de Producție, acolo unde salariul mediu brut a fost de 743 euro. Raportul pe țară poziționează județul Timiș ca fruntaș în top, iar Clujul este pe locul patru, înaintea sa fiind situate Brașovul și Sibiul.

În ceea ce privește industria Outsourcing – companii care au activitate de servicii externalizate pentru firme din grup (Shared-Service) sau pentru terți (BPO) – câștigul mediu raportat în luna ianuarie a fost de 1429 de euro brut, mai scriu cei de la Republica.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More