Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

„Clujul, județ european doar dacă asigură transparența banului public”, afirmă candidatul PMP la Președinția Consiliului Județean Cluj

0 36

Deși insistențele Partidului Mișcarea Populară de a modifica Legea 544/2001 privind accesul liber al cetăţenilor României la informaţii de interes public astfel încât să permită publicarea online a tuturor contractelor și facturilor emise de instituțiile publice din banul public nu au fost luate în seamă de către partidele ce au împărțit guvernarea României în ultimii ani, senatorul Lungu Vasile-Cristian, candidat al Partidului Mișcarea Populară la Consiliul Județean Cluj vrea să aducă acest proiect la nivel de județ.

Obiectivul candidatului PMP este să dezvețe aleșii locali de obiceiurile negative care duc an de an la risipa banilor publici.

Economist de profesie, senatorul Cristian Lungu consideră că gospodărirea instituțiilor publice din punct de vedere financiar se poate face mult mai eficient. Acesta propune publicarea online a tuturor contractelor și facturilor ce țin de derularea achizițiilor publice astfel încât să fie evitată risipa banului public.

Mai mult, în acest fel, cetățenii vor fi informați cu privire la modul în care sunt cheltuiți banii lor colectați din taxe și impozite și nu vor mai trăi cu impresia că nu sunt destui bani la buget pentru proiecte mai îndrăznețe cum ar fi ecologizarea județului Cluj sau că instituțiile publice locale fură bani.

            Acest demers ar fi de bun augur în noul mandat electoral deoarece pandemia a forțat digitalizarea tuturor instituțiilor publice și există deja platformele care să asigure transparența informațională.

            Candidatul PMP la Președinția Consiliului Județean Cluj, senatorul Lungu Vasile-Cristian este convins de faptul că această transparență informațională practică va ajuta într-un mod mult mai eficient la prevenirea corupției, iar cetățenii vor putea urmări îndeaproape activitatea persoanelor pe care le-au votat și astfel există posibilitatea ca legătura dintre instituțiile publice locale și cetățeni să se refacă cum e și normal într-un județ european.

 Comandat: Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj   CUI: 21200020 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More