Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Clujul rezistă! Peste 10.000 de oameni în a 13-a seară de proteste – FOTO/VIDEO

0 73

Seria protestelor de la Cluj-Napoca, după adoptarea de către Guvern a modificărilor la codurile penale, a continuat duminică, printr-un nou protest de amploare, care a scos în stradă peste 10.000 de clujeni. Localnici, sau ardeleni veniți din toate colțurile județului, clujenii au mărșăluit pe străzile orașului, iar la final au intonat în cor imnul național al României.

Ora de start a mitingului a fost, așa cum era obiceiul, ora 19, când clujenii s-au adunat cu mic, cu mare, cu iepure sau cățel, în Piața Unirii. După aproximativ o oră, timp în care s-au strâns peste 3.000 de persoane, clujenii au plecat în marș spre cartierul Mărăști, după ce în prealabil au fost întrebați, așa cum e într-o democrație normală, dacă preferă un traseu mai scurt de marș sau unul lung.

Au ales o plimbare pe un parcurs mai lung, iar pe traseu li s-au alăturat alte mii de persoane, coloana de manifestanți depășind la un moment dat peste 2 kilometri. După turul obișnuit prin fața Consiliului Județean Cluj, protestatarii s-au întors spre centrul orașului, cu obișnuita oprire la Prefectura Cluj, moment în care totalul participanților depășea 10.000 de persoane.

Pe drum, clujenii au primit și forțe proaspete din parte binevoitorilor, care și-au făcut simțită prezența în fiecare zi în aceste două săptămâni de proteste, primind fructe sau ceai fierbinte gratuit.

Coloana de manifestanți s-a îndreptat apoi spre Primăria Cluj-Napoca și Casa de Cultură a Studenților, de unde, protestatarii s-au întors în Piața Unirii pentru momentul cel mai spectaculos: intonarea imnului național al României în razele miilor de luminițe și lanterne aprinse.

A fost a 13-a zi consecutivă de proteste la Cluj-Napoca, însă nu și ultima, participanții promițând că se vor întoarce în fiecare zi în stradă, în semn de solidaritate cu protestatarii din București și din întreaga țară, până când corupții vor fi îndepărtați din viața politică, iar Guvernul Grindeanu își va asuma greșelile și își va da demisia.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1380941981968565.1073742361.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More