Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Clujul va avea doi reprezentanți în Parlamentul European

0 64

Parlamentul european

Rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare din 25 mai dau Clujului doi reprezentanți în Parlamentul European: Norica Nicolai (PNL) și Daniel Buda (PDL).

Dacă Norica Nicolai a câștigat fără probleme încă un mandat de europarlamentar, fiind prima pe lista propusă la alegeri de către Partidul Național Liberal, democrat-liberalul Daniel Buda a aflat doar după finalizarea numărării buletinelor de vot din întreaga țară că va ajunge și el în Parlamentul European.

PNL a obținut în urma alegerilor de duminică 6 mandate în Parlamentul European, în timp ce PDL s-a ales cu 5 mandate pe ultima sută de metri, având noroc la redistribuirile voturilor. Inițial, PDL avea doar 4 mandate, iar Daniel Buda era chiar primul sub linie. Abia în cursu zilei de azi a aflat reprezentantul PDL Cluj că este europarlamentar.

Cine este Norica Nicolai

norica-nicolai

Născută la Sinaia, județul Prahova, Norica Nicolai a prins două mandate de senator în Parlamentul României (200-2008). La alegerile europarlamentare din 2009, liberala a câștigat primul său mandat în Parlamentul European, devenind lider al delegației PNL.

Aici, reprezentanta liberalilor este membră a Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European şi vicepreşedintă a Subcomisiei pentru Securitate şi Apărare.

Cine este Daniel Buda

Daniel Buda

Născut în comuna Românași, județul Sălaj, Daniel Buda a ajuns la Cluj în timpul studenției. A absolvit Facultatea de Zootehnie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, este absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea Babeş- Bolyai şi doctor în Filosofie al aceleiaşi Universităţi.

Președintele PDL Cluj din 2006 și până în prezent, Daniel Buda a fost pentru câteva luni în 2004 consilier local la Cluj-Napoca, apoi deputat în Parlamentul României pentru două mandate (2004-2012)

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More