Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Clujul va găzdui fazele județene și regionale ale Campionatului Național de Fotbal Unificat

0 50

Şcoala Gimnazială Specială – Centru de Resurse şi Documentare Cluj privind Educaţia Incluzivă/Integrată (CRDEII), instituţie de învăţământ special aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează în zilele de 7 aprilie 2017, respectiv 5 mai 2017, la Baza Sportivă Gheorgheni, faza judeţeană şi, respectiv, cea regională a competiţiei sportive ,,Campionatul Naţional de Fotbal Unificat”.

            Ajuns la cea de-a 11-a ediţie, evenimentul sportiv este organizat de către cadrele didactice  ale CRDEII, an de an, sub egida Fundaţiei ,,Special Olimpics” şi a Federaţiei Române de Fotbal, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj. ,,Campionatul Naţional de Fotbal Unificat” este o competiţie care are scopul principal de a promova integrarea elevilor cu dizabilităţi intelectuale din învăţământul special şi special integrat, în echipe de fotbal, alături de elevi din învăţământul de masă.

Concursul sportiv se va desfăşura în două etape, prima dintre acestea urmând a avea loc vineri, 7 aprilie a.c., între orele 9 şi16, când se va derula Faza judeţeană în cadrul căreia vor intra în competiţie 15 echipe. Dintre acestea, 12 echipe sunt compuse din băieţi şi trei din fete, fiecare grup având câte 11 elevi. În cadrul fiecărei echipe vor participa câte şase elevi cu dizabilităţi intelectuale, precum şi cinci parteneri, fiind implicat un număr total de 165 de elevi din şcolile judeţului Cluj.

Cea de-a doua etapă a competiţiei, Faza Regională, se va derula vineri, 5 mai 2017, când câştigătorii fazei anterioare, respectiv o echipă de fete şi una de băieţi, vor concura pentru câştigarea concursului alături de echipe din alte cinci judeţe – Alba, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Satu-Mare şi Maramureş. Ultima etapă a concursului, cea naţională, se va desfăşura la Reşita, la finele lunii mai.

,,Implicarea copiilor cu cerinţe educative speciale în cadrul unor competiţii sportive, alături de elevi din învăţământul de masă, este un demers lăudabil, contribuind la integrarea mai facilă a acestora în societate şi la dezvoltarea spiritului de competiţie. Felicit echipa organizatoare pentru dăruirea cu care, an de an, derulează acest eveniment devenit deja o tradiţie în cadrul Şcolii”, a declarat domnul Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Desfăşurarea în condiţii optime a celor două faze ale acestui eveniment sportiv din Cluj a fost posibilă inclusiv datorită sprijinului acordat de administratorii Bazei Sportive Gheorgheni cât şi unui renumit Hypermarket din cartierul Iris care a asigurat sponsorizarea cu apă şi gustări pentru cei 165 de elevi implicaţi. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More