Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/somesean/public_html/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1164

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/somesean/public_html/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1165

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/somesean/public_html/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1166

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/somesean/public_html/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1177

CNA practică politica pumnului în gură. Amenzi colosale pentru ”nimicuri”

2 211

Au trecut de mult vremurile când posturile de televiziune erau ”portavocea” diverșilor acuzatori, care găseau canalele potrivite pentru a arunca săgeți otrăvite spre adversari. Acum, regulile și interpretarea lor s-au schimbat atât de mult, încât s-a ajuns la situația că nu mai poți spune aproape nimic pe post care să nu fie calificat ca injurie sau calomnie.

Nu mai departe de azi vine cel mai puernic exemplu când două televiziuni au primit amenzi uriașe de la CNA pentru câteva vorbe, titluri sau expresii, care pentru omul de rând nu înseamnă ceva extraordinar.

Probabil am eu un limbaj mai porcos sau mai buruienos, așa, și am pierdut de-a lungul timpului esența cuvântului ”injurie”. Adică să spui despre cineva că e ”babă” sau ”țață” nu mi se pare nimic extraordinar, cu toate astea CNA le cataloghează drept injurii.

Este vorba despre expresiile folosite de Radu Banciu în emisiunea de la B1 TV referitor la fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, la adresa căreia a folosit cuvinte ca „babă”, „ţaţă” şi „ciocănitoarea asta pensionară.” Dacă mai adăugăm la acestea faptul că tot Radu Banciu a făcut referire la femeile din Republica Moldova, despre care a spus că se prostituează de la vârsta de 9-10 ani, ajungem la un total de 15.000 de lei. La atât se ridică amenda CNA pentru postul B1 TV pentru ”injuriile” aruncate pe post.

Păi astea-s injurii, oameni buni? Ăsta-i limbaj injurios? Înseamnă că madam Laura Georgescu, președintele CNA și cea care a propus decizia de amendare, nu a fost niciodată înjurată, n-a auzit o înjurătură ca lumea, așa neaoșă, din popor.

Bun. Să trecem la alt caz. Tot azi, CNA a amendat postul Antena 3 cu sumă dublă, adică 30.000 de lei pentru că în emisiunea Sinteza Zilei dezbaterile din studio dintre moderator și invitații s-au purtat în jurul unor subiecte ce l-au vizat și pe domnul Andrei Pleșu, printre titlurile afișate pe ecran fiind: ‘Cine sunt slugile tuturor președinților?’; ‘Pleșu, omul tuturor regimurilor’.

Say what?!? 30.000 de lei amendă pentru atât?!? Și se mai spune că America e țara tuturor posibilităților.

La astfel de faze, parcă ne e dor de vremurile când mai auzeam pe la TV câte o sudalmă aruncată printre dinți, când se mai păruiau unii în direct în platouri, când se mai înțepau cu câte un ”prost”, ”dobitoc”, ”bou”, ”retardat” sau ”căcăcios”. Acum nu, taică, nu mai poți zice nimic că imediat sar cu amenzile.

Și asta doar pentru că persoanele vizate de unele expresii, sunt atât de prețioase, unii sunt atât de domni și unele atât de doamne, încât orice ai zice despre ei/ele pare ca un atac, o înjurătură. Ia mai dă-i în ”mizda pă-sii” pe toți înțepații ăștia!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More