Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

CNAIR: Pe autostrada Sebeș Turda aluneci ca în baie. Deschiderea amânată din nou

0 368

O porţiune de 12 kilometri din autostrada Sebeş-Turda trebuia deschisă ieri, însă inspectorii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au constatat că lucrările nu sunt conforme și au luat decizia amânării, din nou, a deschiderii.

Lotul 3 are o lungime de 12,5 kilometri lungime şi trebuia inaugurat, la fel ca de altfel întreaga autostradă Sebeş-Turda, încă din 2016. Încă nu s-a făcut recepţia lucrărilor şi deja constructorul trebuie să facă reparaţii.

Şefului şantierului a fost prezent la inspecţia făcută de specialiştii Companiei de Autostrăzi dar nu a vrut să comenteze afirmaţiile oficialilor.

”Vorbim de exces de bitum, de probleme legate de rugozitate, adică de aderenţa în sine a asfaltului, elemente de planeitate executate neconform”, spune Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. El compară circulația pe autostradă cu cea pe o pată de ulei sau cu mersul în baie, pe gresia udă. Constructorul lotului 3 este firma italiană Tirrena Scavi.

Porţiunea de autostradă dintre Turda şi Sebeş trebuie să aibă 70 de kilometri. Compania de drumuri promite că va fi dată în folosinţă anul acesta, când ar trebui inauguraţi în total 157 de kilometri de şosea rapidă în mai multe zone.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More