Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. România, Moldova şi Bulgaria au intrat în zona roşie

0 56

Lista ţărilor considerate cu risc epidemiologic a fost actualizată, joi seara, iar România, Republica Moldova şi Bulgaria se numără printre ţările incluse în zona roşie, din cauza incidenţei ridicate a cazurilor de COVID-19. Austria şi Elveţia au intrat în zona galbenă, după scăderea ratei de infectare, iar Ucraina, în urma creşterii acesteia. Olanda, Germania şi Franţa sunt printre ţările intrate în zona verde.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Hotărârea nr. 77 privind actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Modificări survenite:

  • în zona roșie au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda;
  • în zona galbenă au intrat: din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas; din zona verde, în urma creșterii incidenței:Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto;
  • în zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde.

De asemenea, se modifică HCNSU 43 din 01.07.2021 prin includerea excepției de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă precum si cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional.

Lista intră în vigoare în 3 octombrie, la ora 0.00.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More