Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

CNSU propune prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă şi menţinerea restricţiilor de circulaţie pe timp de noapte

0 271

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) propune prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă începând din 9 noiembrie şi menţinerea restricţiilor de circulaţie pe timp de noapte.

 ”Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.11.2021. Măsurile de prevenire şi control a infecţiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 09.11.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta hotărâre. Măsurile propuse în prezenta hotărâre produc efecte doar în situaţia aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administraţiei publice centrale”, se arată în hotărârea adoptată luni de CNSU.

CNSU propune menţinerea restricţiilor referitoare la purtarea măştii în spaţii închise şi deschise, dar şi a celor privind circulaţia pe timp de noapte.

De asemenea, mai propune ca ”activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi tip after-school să se desfăşoare cu respectarea măsurilor de prevenire şi limitarea a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2”. 

”Se propune permiterea în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ a activităţilor didactice şi a altor activităţi specifice precum şi organizarea şi desfăşurarea examenelor pentru elevi/studenţi, cadre didactice, în condiţiile respectării măsurilor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii”, este o altă măsură asociată hotărârii de prelungire a stării de alertă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More