Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Coca-Cola achiziționează Costa Coffee, cel mai mare lanț de cafenele din Europa

0 486

Coca-Cola a plătit 5 miliarde de dolari pentru achiziționarea Costa Coffee, al doilea mare lanț de cafenele din lume și cel mai mare din Europa, prețul exact al tranzacției fiind de 3,9 miliarde de lire sterline sau 5,1 miliarde de dolari, relatează BBC News.

Costa Coffee, înființată în 1971 în Marea Britanie, deține aproape 400 de cafenele în 32 de țări. Achiziția va oferi companiei Coca-Cola “o puternică piață de desfacere pentru cafea în unele locuri din Europa, în regiunea Asia-Pacific și în Africa, având posibilitatea de a ne extinde și mai departe”.

În afara miilor de magazine de vânzare cu amănuntul, Costa Coffee deține, de asemenea, localuri active mai mici numite Costa Express și un prăjitor și comercializează produse de cafea.

Achiziționarea acestei companii plasează Coca-Cola în competiție directă cu Starbucks și cu alte branduri de cafea internaționale.

Mai devreme anul acesta, Nestle și Starbucks au semnat un acord internațional în valoare de 7,2 miliarde de lei, prin care Nestle s-a angajat să comercializeze, să vândă și să distribuie produse Starbucks în afara magazinelor proprii din întreaga lume.

“Băuturile fierbinți reprezintă unul dintre puținele segmente ale pieței băuturilor unde Coca-Cola nu deține un brand internțional”, a declarat vineri directorul general executiv James Quincy. “Costa înseamnă intarea noastră pe această piață a cafelei”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More