Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cod galben de furtună în zona Văii Someșului. Centrul Zalăului a fost inundat – VIDEO

0 53

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni la prânz o avertizare de tip nowcasting pentru județele Sălaj și Maramureș, zone în care este posibilă producerea de fenomene meteo cu aspect de furtună.

Astfel în județul Sălaj, în localitățile Cehu Silvaniei, Jibou, Băbeni, Benesat, Creaca, Cristolț, Dobrin, Gârbou, Ileanda, Letca, Lozna, Mirșid, Năpradea, Rus, Sălățig, Someș-Odorhei, Surduc, Zalha, se vor semnala: frecvente descărcări electrice, grindina de dimensiuni medii , ploi cu caracter de aversă ce vor cumula local 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Tot azi, până la ora 15:30, în județul Maramureș, în localitățile Cavnic, Târgu Lăpuș, Băiuț, Boiu Mare, Cernești, Copalnic-Mănăștur, Coroieni, Cupșeni, Groșii Țibleșului, Lăpuș, Suciu de Sus, Vima Mică, se vor semnala: frecvente descărcări electrice, grindina de dimensiuni mici si medii , ploi cu caracter de aversă ce vor cumula 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

De altfel, la Zalău a avut loc deja o furtună puternică, străzile din centrul orașului fiind acoperite de apă după o rupere de nori de câteva minute.

 

Comunicat ISU Sălaj:

Din cauza ploilor abundente pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină în mai multe zone ale municipiului Zalău astfel:
– un acoperiş de la un imobil de pe strada Lt. Col. Pretorian a fost uşor avariat;
– 4 beciuri au fost inundate al unor case situate pe strada 22 Decembrie 1989;
– parterul unui bloc din zona Păcii;
– un copac s-a prăbuşit pe Bdul Mihai Viteazul la ieşire din Zalău, în zona gării;
– inundarea subsolului unui bloc situat pe strada Dumbrava;
– 3 maşini au rămas blocate pe bulevard în zona Casei Judeţene de Pensii;
– pericol de inundaţii au mai fost semnalate la 2 instituţii de învăţământ, 2 unităţi hoteliere, o bancă şi un operator economic.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More