Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Cod Galben de furtuni pentru Cluj, Sălaj și Maramureș

0 687

ANM a emis Cod Galben de vreme severă. Afectate vor fi și județele Cluj, Sălaj și Maramureș.

Agenția Națională de Meteorologie a emis la ora 11:00 o avertizare de Cod Galben de vreme severă. Intervalul de valabilitate al acestei avertizări este: 27 mai, ora 16 – 29 mai, ora 23. Fenomenele vizate sunt manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Astfel, în intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în regiunile vestice, nordice, sud-vestice și centrale. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

Totodată în interval de valabilitate: 27 mai, ora 18 – 28 mai, ora 06:00 se așteaptă fenomene de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

Foto: ANM

În cursul serii de luni 27 mai și în noaptea de luni spre marți (27/28 mai) instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în Banat, vestul și nordul Olteniei, Crișana, Maramureș și vestul Transilvaniei, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More