Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cod galben de inundații în bazine hidrografice din zona Transilvaniei

0 62

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până vineri după amiază, în bazine hidrografice de pe raza mai multor județe din zona Transilvaniei.

Potrivit hidrologilor, până la ora 18:00, se pot produce viituri rapide, cu posibile efecte de inundații locale, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului S.H. Dej — confluență cu râul Lăpuș, Crasna — bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Barcău — bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Sălaj și Bihor), Crișul Repede — bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Crișul Negru, Crișul Alb — bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Cluj, Bihor, Hunedoara și Arad).

De asemenea, în intervalul 11 august, ora 14:00 — 12 august, ora 16:00, fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în prima parte a intervalului pe râurile din bazinele hidrografice: afluenții Oltului superior și mijlociu din județele Harghita, Covasna și Brașov, precum și pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Crișul Negru și Crișul Repede din județele Cluj și Bihor, iar în a doua parte a intervalului pe unii afluenți ai Oltului din județul Brașov.

Atenționarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Ape: Someș-Tisa, Crișuri, Olt.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More