Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cod galben de inundații în bazinele hidrografice din Bistrița-Năsăud

0 56

inundatii_apa_mare_61550800

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, joi, o avertizare Cod Galben de inundații, valabilă până la miezul nopții în trei bazine hidrografice de pe raza județelor Bistrița Năsăud, Suceava și Botoșani.

Conform hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele superioare ale Someșului Mare — amonte Nepos, Bistriței — amonte Dorna Cândreni, Moldova — amonte Prisaca Dornei, județele Bistrița Năsăud și Suceava.

INHGA precizează că fenomenele prognozate se pot produce cu o probabilitate mai mare în bazinul superior al Someșului Mare.

De asemenea, până la ora 21,00, se instituie Cod Galben de inundații, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile mici din bazinul Bașeu, cu o probabilitate mai mare de realizare în bazinul superior al acestui râu aferent județului Botoșani.

Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Someș-Tisa, Siret.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More