Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

COD GALBEN de inundații în județele Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare

0 703

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis un COD GALBEN de viituri și depășiri ale cotelor de atenție pe mai multe râuri din ţară, între care şi râul Someș, din județul Cluj.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis un cod galben de viituri și depășiri a cotelor de atenție pe râurile Vișeu, Iza, Tur, Someș și Crasna, iar județele afectate sunt Maramureș, Satu Mare, Cluj și Sălaj

Codul galben a început de marţi 31.08.2021 ora 14:00 şi cuprinde zilele de miercuri 01.092021 şi joi 02.09.2021 până la ora 12:00.

Ploile abundente pot produce scurgeri importante de pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite ale apelor râurilor. 

„Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE”, a transmis INHGA. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More