Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cod galben de inundații pe râurile Crasna, Tur și Bârzava, în următoarele ore

0 44

Hidrologii au emis, miercuri dimineață, noi atenționări Cod galben de inundații, valabile în următoarele două ore în bazinele hidrografice Crasna și Tur, respectiv până la ora 15:00 pe râul Bârzava.

Conform prognozei Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 10:00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile mici din bazinele hidrografice Crasna și Tur, de pe raza județelor Sălaj și Satu Mare.

Totodată, până la ora 15:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râuri mici, cu posibile efecte de inundații locale, și creșteri de debite și niveluri, cu depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile mici din bazinul hidrografic Bârzava superior și mijlociu (județele Caraș Severin și Timiș).

Evenimentele menționate se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul mijlociu al Bârzavei, precizează hidrologii.

Atenționările au fost transmise de INHGA către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională ‘Apele Române’, Ministerul Administrației și Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Someș — Tisa și Banat, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Sălaj, Satu Mare, Caraș Severin și Timiș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More