Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cod galben de inundații în zona Dej, pe Someș

0 50

Primăria Municipiului Dej, Comitetul local pentru situații de urgență, anunţă populaţia Municipiului Dej că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis pentru judeţul Cluj atenționarea hidrologică COD GALBEN, valabilă pentru zona Dej.

Atenționarea este valabilă pentru intervalul 02.02.2017 ora 10:00 – 04.02.2017 ora 16:00, când se vor înregistra creșteri importante de debite și niveluri cu posibile DEPĂȘIRI ALE COTELOR DE ATENȚIE și creșteri artificiale de niveluri cu posibile efecte de INUNDAȚII LOCALE pe unele sectoare de râu (în special pe râurile din Bazinul Hidrografic Crișul Repede și afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului aval DEJ) datorită cedării apei din stratul de zăpadă, precipitațiilor lichide prognozate, propagării, precum și influenței evoluției formațiunilor de gheață.

Cod galben de ploi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare cod galben de ploi însemnate cantitativ și polei, valabilă în șapte județe până sâmbătă dimineață.

Potrivit ANM, în intervalul 2 februarie, ora 21:00 – 4 februarie, ora 10:00, vor fi precipitații în Maramureș, Crișana și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente, unde cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 35 l/mp. Vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar în zona montană înaltă precipitațiile vor fi mixte. În centrul și nord-estul țării, pe arii restrânse se va produce polei.

Județele care vor intra sub Cod galben sunt: Bihor, Cluj, Sălaj, Mureș, Bistrița-Năsăud, Maramureș și Satu Mare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More