Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cod galben și portocaliu de ploi în Maramureș și Bistrița-Năsăud. Ce localități sunt afectate

0 33

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis azi o atenționare cod galben de ploi pentru mai multe localități din județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Potrivit ANM, codul galben de ploi este valabil până la ora 17 și va afecta, în județul Maramureș, localitățile Borșa, Dragomirești, Săliștea de Sus, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Bârsana, Bistra, Bogdan Vodă, Botiza, Călinești, Ieud, Leordina, Moisei, Oncești, Petrova, Poienile de Sub Munte, Poienile Izei, Repedea, Rona de Jos, Rona de Sus, Rozavlea, Ruscova, Săcel, Șieu, Strâmtura, Vadu Izei și Vișeu de Jos.

În Bistrița-Năsăud, codul galben este valabil pentru localitățile din zona de munte și în Sângeorz-Băi, Feldru, Ilva Mică, Josenii Bârgăului, Livezile, Parva, Rebra, Rebrișoara și Telciu.

Confomr meteorologilor în aceste localități se vor semnala frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă care vor depăși local 20…25 de l/mp, punctiform 35 l/mp, grindină de dimensiuni mici și medii, intensificări ale vântului de scurtă durată.

ACTUALIZARE:

ANM a revenit ulterior cu un comunicat în care anunță cod portocaliu de ploi pentru localitățile bistrițene Bistrița Bârgăului, Feldru, Josenii Bârgăului, Livezile, Prundu Bârgăului. Aici se vor semnala ploi torențiale care vor depăși 35… 40 de litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, vânt cu aspect de vijelie (cu mențiunea că, din date radar, în zonă s-au înregistrat în ultima oră 40 de litri pe metru pătrat).

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More