Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cod Galben de polei, joi dimineață, în județele Cluj și Bistrița-Năsăud

0 40

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis, joi, mai multe atenționări nowcasting Cod Galben de polei pentru județele Sibiu, Mureș, Cluj și Bistrița- Năsăud, valabile până la la ora 9,00.

Potrivit meteorologilor, local, în județele Sibiu și Mureș, inclusiv drumurile naționale, europene și autostrada, se vor semnala depuneri de polei. Fenomenul este prezent joi dimineață și în județul Cluj, inclusiv municipiul Dej, iar local în județul Bistrița-Năsăud, inclusiv municipiul Bistrița.

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM.

ANM a prelungit până joi seară informarea de ploi și depunere de polei, valabilă la nivelul întregii țări, iar începând de miercuri, de la ora 18,00, trei județe din sud-est se află sub Cod Galben de ploi însemnate cantitativ.

Situația drumurilor la Cluj

Azi-noapte, în zonele joase de deal şi câmpie, temperaturile au fost în jurul valorii de -1 grad Celsius, astfel încât ploaia căzută s-a transformat treptat în lapoviţă şi apoi ninsoare. De asemenea, în cursul nopţii, în zona de munte a nins, grosimea stratului de zăpadă depus pe carosabil fiind de câţiva centimetri. Astfel, în vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie, în ultimele 12 ore s-a acţionat pe un număr de 74 de drumuri judeţene, dintre care pe 24 de drumuri judeţene a intervenit SC Napoca Construcţii SA cu 11 utilaje, iar pe 50 de drumuri judeţene SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA, cu un total de 38 de utilaje. În total, a fost folosită o cantitate de 806 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În acest moment se acţionează cu utilaje cu lamă pentru curăţirea zăpezii îmbibate cu apă şi lărgirea carosabilului, respectiv împrăştierea de materiale antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei.

Menţionăm totodată faptul că, începând cu ora 9.00, drumul judeţean 107P, aflat pe raza comunei Mărişel, între km 27 şi 32, este închis pentru desfăşurarea unei competiţii sportive-raliu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More