Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cod portocaliu de caniculă la Dej. Unde sunt punctele de prim ajutor

0 47

canicula

Meteorologii au înlocuit codul galben de caniculă emis marți cu unul portocaliu, care este valabil în jumătate de țară.

Potrivit meteorologilor, în după-amiaza zilei de miercuri, în vestul şi nordul Transilvaniei, în Banat, Crişana, Maramureş, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

Codul portocaliu va afecta, pe lângă județul Cluj, și județele Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Bihor, Alba, Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău și Galați.

În restul țării este valabil un cod galben de caniculă, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-38 de grade.

Primăria Municipiul Dej informează cetățenii că în această perioadă,  în care sunt anunțate temperaturi caniculare, iar disconfortul termic va fi accentuat, în municipiul Dej  funcționează  4 puncte de prim ajutor.

Astfel de puncte sunt organizate în Piața Bobâlna la farmacia  AD SANITATEM FARM, „LA BOCA” și farmacia PANITEKA, pe Dealul Florilor la farmacia  MD FARMA, situată pe strada Unirii  și la farmacia VITAFARM, situată pe strada Dobrogeanu Gherea.  În incinta punctelor de prim ajutor este asigurată apa și  asistența medicală în caz de nevoie.

De asemenea în vederea atenuării efectelor temperaturilor ridicate, Primăria Dej a dispus măsurile necesare pentru udarea străzilor atât dimineața cât și în restul zilei.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More