Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cod portocaliu de inundații în nord-vestul țării

0 330

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râul Tisa – pe sectorul aferent S.H. Valea Vişeului, din județul Maramureş, transmite Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor (INHGA).

INHGA estimează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE. Bazinele afectate sunt Tisa, Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş și Someşul Mare.

Autoritățile județene sunt în alertă. Se iau măsuri preventive în localitățile traversate de râul Tisa.

Dan Bucă, purtător de cuvânt CJSU MaramureșMonitorizăm permanent evoluția situației pe cursurile de apă. Mai ales zona de poduri și podețe care sunt subdimensionate, dar și zonele inundabile din planurile de apărare care sunt identificate și care necesită monitorizare permanentă.

Codul portocaliu de inundații pe râurile Tisa și Tur din județele Maramureș și Satu Mare rămâne în vigoare până mâine la prânz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More