Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cod portocaliu de inundații în Nordul țării

0 38

Administrația Națională „Apele Române” a emis, sâmbătă, o avertizare hidrologică Cod Portocaliu de inundații pentru nordul țării, valabilă până sâmbătă la ora 21,00.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa (la intrarea în țară și afluenții mici de pe sectorul românesc), Tur (bazin superior), Firiza, Mara, Cavnic, Ruscova, Vaser, Nistru (afluent Someș), afluenții mici ai râurilor Vișeu — aferenți sectorului aval Vișeul de Sus, Iza — aferenți sectorului aval Strâmtura — județele Maramureș și Satu-Mare„, se menționează în avertizare.

Potrivit Administrației, fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Valea Rea (afluent Tur), Firiza (bazin superior), Mara și Ruscova (bazin superior).

„În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră”, se mai arată în avertizare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More