Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cod Portocaliu de inundații pe râuri din județele Maramureș și Satu Mare

0 58

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare Cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Maramureș și Satu Mare, valabilă vineri, până la ora 18:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zapadă, influenței evoluției formațiunilor de gheață (gheață la maluri, pod de gheață, aglomerări de ghețuri) și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale, creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație pe unele râuri din bazinele hidrografice: Tur — bazin superior și mijlociu, Lăpuș — bazin mijlociu și inferior, Iza, județele Maramureș și Satu Mare.

„Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: bazinul superior al râului Tur, Firiza, Cavnic și Mara„, menționează INHGA.

Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (2/3 februarie) este în vigoare o atenționare Cod galben de ploi abundente, valabilă până sâmbătă, la ora 6:00, care vizează județul Maramureș și zonele de munte ale județelor Satu-Mare, Bistrița-Năsăud, Mureș, Bihor, Cluj și Sălaj, unde se vor acumula cantități de apă care vor depăși 30 l/mp și izolat 60 l/mp.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More