Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cod portocaliu de inundații pe Someșul Mare

0 765

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis marți dimineața o avertizare de cod portocaliu de inundații pentru zona Someșul Mare.

Potrivit avertizării, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale cotelor de inundație.

Bazine afectate: Someșul Mare – bazin superior și afluneți bazin mijlociu și inferior.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale
cotelor de inundație în bazinul hidrografic: Someșul Mare – bazin superior și afluneți bazin mijlociu și inferior, județele Bistrița-Năsăud.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul Bistrița.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More