Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cod Portocaliu de inundații și ploi cu grindină pe râurile din județele Cluj, Sălaj și Maramureș

0 78

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA) a emis, duminică după-amiaza, o avertizare hidrologică pentru fenomene imediat Cod Portocaliu de depășire a cotelor de inundații pe râurile din județele Cluj, Sălaj și Bihor.

Astfel, ‘Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE pe râurile din bazinele hidrografice Poicu, Surduc și Drăgan (afluenți ai râului Crișului Repede — sector amonte S.H. Ciucea), județele Cluj, Sălaj și Bihor’, avertizează hidrologii.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 iunie, ora 14, 21 iunie, ora 11, în Banat, Crişana, Maramureş, precum şi în vestul Transilvaniei şi al Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

Sub atenționare de cod galben de poli se află și județele Cluj, Maramureș și Sălaj.

Astfel luni până la ora 11, în partea de vest a judeţului Cluj, în zona delimitată de localităţile: Mărgău, Călăţele, Sâncraiu, Huedin, Poieni, Ciucea şi graniţa vestică a judeţului Cluj, se vor semnala: frecvente descărcări electrice, grindina de dimensiuni mici şi medii, ploi cu caracter de aversă care vor cumula 20..25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, în județul Maramureș, până mâine la ora 11, meteorologii anunță instabiltate atmosferică accentuată, furtuni, grindină, ploi cu caracter de aversă care vor cumula 20..25 l/mp, iar izolat chiar și 50 de l/mp.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More