Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cod portocaliu la Cluj. Pe autostradă bate grindina

0 765

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de averse şi descărcări electrice, valabilă în localităţi din judeţul Cluj.

Potrivit meteorologilor, până la ora 17.30, în localităţile Gilău, Floreşti, Iara, Săvădisla, Feleacu, Băişoara, Petreştii de Jos, Ciurila şi Tureni se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula 30 – 35 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici si medii.

De asemenea, ANM a emis un Cod galben de de averse şi descărcări electrice valabil până la ora 18.00 în localităţi din judeţele Bihor, Arad şi Timiş.

În zonele menţionate se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula punctiform peste 25 l/mp, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, grindină de mici dimensiuni.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Traficul rutier în zona afectată de furtuni și vijelii este afectat. Circulația pe autostrada Cluj-Turda este și ea afectată în urma căderilor masive de ploaie și grindină.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More