Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cod Roșu în comuna Budacu de Jos. Risc de viituri majore

0 671

Autoritățile avertizează că există un risc de viituri majore în zona comunei Budacu de Jos. Pe raza județului Bistrița-Năsăud acționează 4 echipe de pompieri.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, populația din comuna Budacu de Jos a fost anunțată prin Ro Alert cu privire la riscul de viituri majore, amenințare directă si generalizată asupra siguranței persoanelor. Se așteaptă scurgeri importante de pe versanți, creșteri semnificative de debite. S-a anunțat Cod Roșu, informează CJSU BN.

Totodată 14 echipaje de pompieri militari intervin cu motopompe (inclusiv 2 motopompe de capacitate mărita) în diferite puncte ale judetului: Bistrița, Năsăud, Budacu de Jos, Sangeorz Bai, Prundu Bârgaului, Mariselu, Nimigea. De asemenea în teren sunt toate echipajele disponibile de la nivelul comunităților afectate cu motopompe, buldoexcavatoare si alte mijloace tehnice din dotare. Echipaje de la SGA Bistrița Năsăud sunt în puncte ale județului unde este nevoie de intervenția acestora.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează orice situație care poate sa pună viața oamenilor în pericol, atât prin dispeceratul integrat, cât și prin misiuni operative în teren de monitorizare și patrulare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More