Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cod roșu și portocaliu de inundații pe mai multe râuri din țară. Cod portocaliu de viituri pe Someş şi Crasna/ Cod galben de inundaţii pe cursuri din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş

0 847

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod roşu de inundaţii, Cod portocaliu și Cod galben pentru mai multe râuri din țară.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod roşu de inundaţii, valabilă în orele următoare pe un afluent al râului Crasna.

Potrivit hidrologilor, până la ora 13:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de pericol pe râul Maria (afluent al Crasnei) – judeţul Satu Mare.

Cod portocaliu de viituri pe Someş şi Crasna/ Cod galben de inundaţii pe cursuri din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş
 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, valabilă pe râuri din judeţele Sălaj şi Satu Mare.

Astfel, până la ora 14:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Supuru de Jos – amonte confluenţă cu râul Maria, şi Someş – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Agrij – amonte confluenţă cu râul Sălaj.

De asemenea, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Crasna – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Supuru de Jos – amonte confluenţă cu râul Maria.

Potrivit hidrologilor, tot până la ora 14:00, va fi Cod galben de inundaţii, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Vişeu – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, respectiv Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Maramureş şi Bistriţa-Năsăud).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More