Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Codrul și românul. Transporturi de lemn depistate de polițiști, confiscări, amenzi și înjurături

0 160

Polițiștii au verificat mai multe transporturi de lemn. S-a constatat că o mare cantitate din lemnul transportat nu se regăsea în avizele de transport.

Ieri, 23 octombrie, în jurul orei 19.30, polițiștii au fost sesizați asupra unor transporturi de material lemnos care nu ar corespunde din punct de vedere gabaritic. Transporturile erau efectuate pe raza localității Căpușu Mare, transmit cei de la IPJ Cluj.

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au identificat, inițial, un ansamblu de vehicule format din camion și remorcă, care transporta o încărcătură de material lemnos, în acest sens fiind prezentat un aviz de însoțire a materialului lemnos.

În urma unei examinări sumare, au rezultat indicii despre o posibilă diferența de tonaj și volum. În urma cântăririi ansamblului de vehicule a rezultat un plus de aproximativ 10 tone, precizeazăpurtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Astfel, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, reprezentanți ai Gărzii Forestere Cluj, cu sprjinul Direcției Silvice Cluj au trecut la inventarierea încărcăturii. A reieșit așadar un volum de 7,5 metri cubi de material lemnos, care nu se regăsea în avizul transportului respectiv.

Rezultatul a fost aplicarea unor amenzi în valoare de 10.900 de lei. Este vorba despre sancțiuni ce au vizat nerespectarea prevederilor privind tonajul și volumul de material lemnos transportat. De asemenea, cantitatea care depășea volumul menționat în aviz a fost confiscată.

Totodată șoferul ansamblului auto a fost și el sancționat contravențional deoarece a înjurat mai multe persoane aflate la fața locului.

La scurt timp, pe raza aceleiași localități a fost identificat un alt ansamblu de vehicule încărcat cu material lemnos. Ansamblul se afla parcat pe acostamentul carosabilului, fără ca în zona acestuia să poată fi identificat șoferul.

În urma verificărilor efectuate, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Silvic s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de Transport, cu orice mijloace de transport al materialului lemnos în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport, din care sa rezulte cu certitudine legalitatea provenienței acestora, în cauza existând indicii cu privire la efectuatea transportului fără a fi emise documentele necesare, au mai transmis cei de la IPJ.

Nu în ultimul rând, ansamblul de vehicule și încărcătura lemnoasă au fost indisponibilizate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More