Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Codul galben şi cel portocaliu de caniculă, prelungite până vineri

0 553

Potrivit ANM, valul de căldură va persista în Maramureş, Crişana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei şi local în Dobrogea. Pentru aceste zone a fost emis cod galben. A fost emis, de asemenea, avertizare cod portocaliu de caniculă în mai multe județe din țară. 

„Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei şi în sudul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa între 33 şi 38 de grade, iar izolat se vor înregistra în jurul a 39 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, a transmis ANM.

Meteorologii anunţă că local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Canicula persistă și vineri

„Valul de căldură se va menţine în Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în Oltenia şi Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 32 şi 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local se va apropia şi va atinge pragul critic de 80 de unităţi”, a transmis ANM.

În plus, valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei, precum şi în sudul Transilvaniei şi al Crişanei.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More