Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Codul Penal a fost adoptat. Alianța PSD-ALDE învinge

0 385

Codul Penal în forma dorită de PSD a fost adoptat în Parlament. Ajutorul a venit din partea UDMR și a Minorităților.

Codul Penal în varianta modificată de către comisia Iordache a fost adoptată de către Parlament. Balanța voturilor a fost înclinată, bineînțeles, de către UDMR și de către minoritățile naționale Camera Deputaţilor. Potrivit Adevărul, unele articole schimbate îl ajută pe Liviu Dragnea să scape de dosarul angajatelor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Situația voturilor arată astfel: PSD – 139, ALDE – 17, UDMR – 13, Minorități – 7, Neafiliați – 3, PMP – 1. Contra adoptării Codului penal au fost cei de la PNL cu 44 de voturi, USR cu 27, PMP cu 7 voturi, 2 voturi din partea Minorităților și un un vot de la un deputat neafiliat vreunui partid. Aici puteți accesa lista deputaților și modul în care au votat.

De asemenea cei de la Digi24 au realizat și o listă cu principalele modificări ale Codului Penal în varianta Iordache:

  • Scad pedepsele pentru abuz în serviciu
  • Este dezincriminată cu totul neglijența în serviciu
  • Scad termenele de prescripție. Specialiștii spun că această modificare-cheie ar putea să îl vizeze sau să îl intereseze direct și pe Liviu Dragnea, în dosarul său privind angajările fictive
  • Termenul pentru denunț este redus la un an. După ce trece un an, persoana care face un denunț poate fi și ea pedepsită.
  • Interzicerea, în cursul urmăririi penale și al judecării cauzei, a comunicărilor publice, precum și a furnizarea altor informații provenind de la autorități publice, referitoare la faptele și persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Acest lucru ar însemna că presa nu va mai putea furniza informații de interes public despre demnitari vizați de anchete sau despre faptele de care sunt acuzate aceste persoane.
  • Persoanele din cadrul autorităților publice nu se pot referi la persoanele suspectate sau inculpate ca și cum acestea ar fi vinovate, decât dacă există o hotărâre definitivă de condamnare cu privire la acele fapte.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More