Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Codul portocaliu de inundații prelungit. Mai multe case inundate, dar și o porțiune de drum național

0 587

Codul portocaliu de inundații a fost prelungit, anunță ISU Bistrița-Năsăud.

ISU Bistrița-Năsăud transmite că grupa operativă a inspectoratului și parțial CJCCI rămân activate până mâine dimineață ora 06.00, în urma prelungirii codului portocaliu hidrologic. Monitorizarea cursurilor de apă se face permanent.

La ora 14.30, la nivelul comunei Budacu de Jos în situația operativă se numărau următoarele pagube: 3 case inundate, este afectat acoperișul la un bloc de locuințe, 8 anexe avariate, 16 podețe inundate, 0,9 km de stradă inundată, 8,8 km drum agricol, 80 ha teren arabil și 26 fântâni inundate. În comuna Cetate au fost inundate 0,45 ha teren arabil. În comuna Măgura Ilvei este inundat DJ 172 D pe aproximativ 250 m.

Intervenția și monitorizarea in teren este asigurată de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență de la nivelul comunelor afectate. De asemenea, echipe de la SGA BN sunt in teren pentru misiuni de monitorizare și măsurători. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanență situația la nivelul întregului județ.

Mai multe puteți citi și mai jos.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More