Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Colibița ar putea fi declarată stațiune turistică

0 53

someseanul-Colibita

Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat marţi, cu ocazia unei vizite de lucru în zona lacului de acumulare de la Colibiţa, că aceasta ar putea fi declarată staţiune turistică anul viitor.

Colibita, care aparţine administrativ de comuna Bistriţa Bârgăului, se află la poalele Munţilor Călimani şi este una dintre cele mai căutate atracţii turistice ale judeţului, în zonă fiind deja construite zeci de case de vacanţă, cabane şi pensiuni.

‘Chiar dacă sunt multe priorităţi, cea mai mare prioritate a noastră pentru următoarea etapă, din punct de vedere al infrastructurii de drumuri, este asigurarea infrastructurii de drumuri de acces în Colibita, pentru că suntem într-un stadiu avansat de lucru, împreună cu comuna Bistriţa Bârgăului, în demersul de a declara această zonă staţiune turistică. Mai avem câţiva paşi de făcut, împreună cu domnul primar, pentru a întruni condiţiile pentru ca ANT să declare Colibiţa staţiune. (…) Eu sper că până anul viitor rezolvăm acest lucru’, a spus Radu Moldovan, citat de Agerpres.

El speră să obţină fonduri europene prin Programul Operaţional Regional pentru a realiza reţeaua de drumuri de acces spre Colibiţa, iar, în cazul în care proiectul nu va obţine finanţare, va încerca să obţină fonduri din Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi din resurse proprii ale consiliului judeţean.

Potrivit primarului din comuna Bistriţa Bârgăului, Vasile Laba, pentru ca zona să întrunească toate condiţiile unei staţiuni turistice mai este nevoie de înfiinţarea unui punct de prim ajutor, a unui punct farmaceutic, de alocarea unei ambulanţe, dar şi de un studiu al ozonului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More