Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Colindele tradiționale au răsunat din nou la Nireș – FOTO/VIDEO

0 55

Primăria comunei Mica și Asociația Sportivă Progresul Nireș au organizat sâmbătă seara cea de-a șasea ediție a evenimentului ”Am venit să colindăm”, în cadrul căruia elevii din localitate, sătenii dar și artiști veniți din alte părți au încântat sufletele celor peste 300 de persoane prezente la spectacol.

Primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz a dorit ca acest eveniment să demonstreze faptul că tradițiile se respectă la Nireș și în comună și să insufle prin acest spectacol aprecierea localnicilor față de folclorul de pe Valea Someșului și colindele tradiționale ardelenești.

Bineînțeles, de la acest eveniment nu putea să lipsească nici Moș Crăciun, venit de peste zări până la Nireș, pentru a aduce daruri copiilor care au fost cuminți, care și-au ascultat părinții pe parcursul anului și care s-au dovedit silitori la școală.

Trupe de colindători de la Școala Gimnazială Nireș, de la prichindeii din clasa pregătitoare, până la cei mai mari, și-au colindat părinții, frații și rudele, pentru ca apoi spectacolul să fie continuat de Corul Bisericilor din comuna Mica, colindători de la Asociația Creștină Via Nova Domini Dej, aflați pentru prima dată printre invitații evenimentului de la Nireș, spectacolul fiind încheiat de Grupul ”Mihai Vălean”.

La finalul evenimentului, cei mici au avut parte de surprize din partea lui Moș Crăciun, care a venit și în acest an la Nireș pentru a oferi dulciuri copiilor. Primarul Tiberiu Zelencz l-a ajutat pe ”bătrânul” Moș să împartă cele 180 de pachete pentru copilașii care au colindat sau au fost la spectacol.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1325410730855024.1073742343.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More