Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Coloane mari de camioane la ieşirea din ţară prin vestul ţării; şoferii aşteaptă până la şase ore

0 330

Coloane mari de camioane erau înregistrate, miercuri dimineaţă, în toate punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, pe sensul de ieşire din România, după ce ţara vecină a interzis traficul greu timp de 24 de ore, iar la graniţă se adunaseră mii de automarfare. La Petea, se aşteaptă peste şase ore pentru control, iar la Nădlac II se aşteaptă aproape cinci ore.

Mii de camioane aşteptă să iasă din ţară prin punctele de la graniţa cu Ungaria, unde s-au format coloane foarte mari, ce depăşesc zece kilometri, în cazul Nădlac II, pe autostrada pan-europeană.

Poliţia de Frontieră precizează că la Nădlac II se ajunge la contrololul documentelor după aproape cinci ore, în condiţiile în care doar pe sensul de ieşirea din ţară se lucrează pe patru artere.

Începând de marţi ora 23,00 şi până miercuri la ora 09,00, un număr de 950 de automarfare care au ieşit din ţară au fost verificate doar la Nădlac II.

Şi la Vărşand şi Borş se aşteaptă peste cinci ore, dar aici controlul are loc pe două, respectiv trei artere.

La Petea, în schimb, timpul de aşteptare depăşeşte şase ore, controlul având loc pe două artere de ieşire.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat pentru News.ro că s-a format aglomeraţie în cazul traficului greu după ce timp de 24 de ore, respectiv de luni ora 23,00 şi până marţi ora 23,00 (ora României), Ungaria a restricţionat circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepţia transporturilor de animale vii şi de produse perisabile. În ţara vecină, marţi a fost declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare, iar până la ridicarea restricţiilor, camioanele au rămas pe teritoriul României.

Camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu pot intra pe teritoriul Ungariei în weekend şi în zilele de sărbătoare care sunt libere.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More