Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Comandantul Detașamentului de Jandarmi Gherla-Dej, distins de armata SUA

0 1.853

Comandantul Detașamentului de Jandarmi Gherla-Dej, maiorul Cosmin Covaciu, a fost recompensat recent de Armata Statelor Unite ale Americii, ”Meritorius Service Medal”, aceasta fiind cea mai înaltă distincţie militară americană acordată trupelor aliate.

Maiorul Cosmin Covaciu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, a primit distincția în cadrul activității de evaluare a Jandarmeriei Române, pentru anul 2019.

 Cu aceeași ocazie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a înmânat jandarmului clujean “Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, cu însemn de război”.

Aflat la cea de-a doua sa misiune internațională, maiorul Cosmin Covaciu a participat în perioada februarie-septembrie  2019 la misiunea  NATO Resolute Support, în teatrul de operații Afganistan.

În calitate de consilier al instructorilor implicați în pregătirea poliției afgane, ofițerul  s-a făcut remarcat prin capacitatea deosebită de  rezolvare a problemelor, prin inițiativă și dăruire, acțiunile sale contribuind la procesul de înfăptuire a păcii în zonă.

Din anul 2016, maiorul Cosmin Covaciu este comandantul Detașamentului de Jandarmi Gherla-Dej.

Motto-ul său este ,,Vorbele bune pot fi scurte si repede rostite, dar ecoul lor este nesfârșit”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More