Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Comandantul Poliției Municipiului Dej, Alin Câmpean, înlocuit în funcție

0 8.089

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a decis schimbarea din funcție a comandantului Poliției Municipiului Dej, Alin Câmpean.

Potrivit surselor noastre, decizia a fost luată încă de vineri, fiind comunicată abia astăzi. În locul lui Alin Câmpean, la șefia Poliției Municipiului Dej va ajunge un alt polițist, de această dată din Cluj-Napoca.

Subcomisar de poliție, Alin Câmpean, a lucrat în cadrul Poliției Municipiului Dej la Biroul de Ordine Publică și în cadrul Biroului Judiciar, iar în 2016 a fost numit în funcția de comandant. Recent, acesta a fost avansat la excepțional de către IPJ Cluj, în urma rezultatelor obținute în activitatea de 4 ani la conducerea Poliției Municipiului Dej.

Printre altele, Alin Câmpean a instrumentat și dosarul în care Tudor Vlașin a fost condamnat pentru proxenetism în 2015, dar și dosarul de proxenetism în care au fost arestați în 2016, mai mulți proxeneți din Dej, în care era implicat și Jula Lucian Dorin, arestat și el acum în alt dosar de proxenetism.

Comunicatul IPJ Cluj:

Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj este abilitat să comunice următoarele:

Urmare a cercetării disciplinare a unui ofițer din cadrul Poliției municipiului Dej, a fost dispusă sancționarea disciplinară a acestuia cu măsura ,,trecerea într-o funcție inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deținut”, conform art.58, lit.d, din Legea 360/2002 privind sancțiunile disciplinare care pot fi aplicate polițiștilor.

Sancțiunea disciplinară a fost dispusă azi, 13 mai 2020, prin Dispoziția Șefului Inspectoratului.

În cadrul cercetării disciplinare efectuate, s-a stabilit că polițistul a încălcat norme ale Codului de etică și deontologie profesională, precum și aspecte ce țin de îndatoririle profesionale ale polițistului, stabilite prin Legea 360/2002 privind Statutul polițistului.

Scandalul din cadrul poliției dejene a izbucnit luna trecută, după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu Alin Câmpean, alături de alți dejeni, la o cabană de pe Valea Tărpiului.

În imaginea postată pe o rețea de socializare, apare șeful Poliției Municipiului Dej, Alin Câmpean, alături de alte persoane, la o cabană din apropierea Dejului, pe Valea Tărpiului, la o petrecere în aer liber, care ar fi avut loc în data de 12 aprilie. Între timp, imaginea a fost ștearsă de pe Facebook.

IPJ Cluj a declanșat o anchetă internă în acest caz.

”În urma imaginilor și a informațiilor apărute în spațiul public, conform cărora un polițist cu funcție de conducere ar fi participat la un eveniment împreună cu mai multe persoane, aspect care contravine prevederilor legale în vigoare pe perioada stării de urgență, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus efectuarea unor verificări pe linie internă, pentru clarificarea tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale care se impun”, transmiteau la acea vreme reprezentanții IPJ Cluj.

Cosmin Pop (Sharpele) în stânga jos și Călin Man și polițistul Valer Gavrilă în dreapta sus.

Tot în aceeași perioadă a apărut o altă fotografie, de la o altă petrecere, la care a participat și polițistul dejean Valer Gavrilă, din cadrul Biroului de Ordine Publică a Poliției Municipiului Dej. Acesta apare în fotografii alături de alți dejeni, printre participanți fiind și Cosmin Pop (Sharpele Nebunu), Călin Man (cu afaceri în construcții), petrecerea fiind organizată acasă la Codin Pop (Coco), pe strada Mihai Viteazu, aceștia trei din urmă fiind arestați, alături de alți trei, într-un dosar de proxenetism.

Această fotografie a fost subiectul unei alte anchete interne în cadrul IPJ Cluj, polițistul dejean Valer Gavrilă fiind amendat pentru faptul că nu respectase ordonanțele militare în vigoare la momentul petrecerii din casa lui ”Coco” Codin Pop, care este de altfel și vărul lui.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More