Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Comemorare a poetului creştin Traian Dorz la Penitenciarul Gherla

0 252

Vineri, 11.01.2013, 90 de membri ai Asociaţiei Oastea Domnului au vizitat Penitenciarul Gherla pentru a-l comemora pe scriitorul creştin Traian Dorz, fost deţinut politic în perioada comunistă.

Traian Dorz, unul dintre cei mai buni misionari ai Oastei Domnului, psalmist si propovaduitor neînfricat a petrecut 17 ani în lagărele şi închisorile comuniste unde a reuşit în ciuda tuturor interdicţiilor să creeze aproape 200 de poezii, care au fost adăugate la cele peste 5000 de titluri realizate de-a lungul vieţii.

Vasta operă moştenită din partea scriitorului mai cuprinde eseistica religioasa, meditaţii creştine, pledoarii pentru pastrarea credintei, dar şi povestiri pentru copii de toate vârstele şi proverbe versificate din întelepciunea româneasca si universală.

Acţiunea de comemorare s-a concretizat prin desfăşurarea unui program moral-religios susţinut de cei 90 de vizitatori sosiţi din toate colţurile ţării, au avut loc momente de rugăciune la Capela penitenciarului şi a fost vizitată camera unde Traian Dorz a fost închis în anii de detenţie petrecuţi la Gherla.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More