Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Comerț ilicit cu alcool. Contravenții și societăți comerciale suspendate

0 321

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au organizat o acțiune de combatere a comerțului ilicit. S-au confiscat băuturi alcoolice în valoare de aproximativ 8.000 de lei.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au continuat controalele pentru protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite şi combaterea evaziunii fiscale. Acţiunea organizată ieri, 22 februarie, a avut ca scop prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul deținerii și comercializării băuturilor alcoolice.

Astfel, s-au efectuat controale pe raza judeţului, la 14 societăţi comerciale şi şapte persoane fizice.  În urma verificărilor efectuate a fost constatată o infracţiuni la Legea 227/2015 privind deținerea sau comercializarea în afara unui antrepozit fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. De asemenea s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a unei cantităţi de băuturi alcoolice, în valoare de aproximativ 8 000 de lei.

Totodată au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la prevederile O.U.G. 28/1999, în valoare totală de 13.000 lei, şi pentru neregulile constatate a fost suspendată activitatea unei societăți comerciale din zona Târgu Lăpuș.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More