Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Comisarul Corina Creţu luptă cu propriul partid. „România trebuie să continue drumul său european”

0 108

Comisarul pentru Politica Regională al Comisiei Europene, Corina Creţu, încearcă din nou să dialogheze cu proprii colegi de partid în ceea ce priveşte curentul ascendent anti UE. Ea consideră că îndepărtarea de valorile europene ar fi o „catastrofă naţională” şi că „România trebuie să continue drumul său european”.

Comisarul Corina Creţu transmite mesaje după mesaje către proprii colegi de partid şi îi îndeamnă pe aceştia să nu se abată de la valorile europene. Astfel, ieri, 14 noiembrie, comisarul şi-a arătat clara îngrijorare pentru evoluţia rapidă a curentului antieuropean din România şi a atras atenţia asupra beneficiilor pe care ţara noastră le-a avut până acuma de pe urma UE.

„Mesajul meu este acela că România trebuie să continue drumul său european. (…) Nu trebuie să ne jucăm cu viitorul nostru. (…) Este surprinzător ca o ţară care a cunoscut atâtea beneficii din partea Uniunii Europene (…) să dai cu piciorul tuturor acestor oportunităţi. Nu cred că îşi doreşte cineva acest lucru şi îmi pare rău că a venit, nu ştiu, din neant, această posibilitate ca România să iasă vreodată din Uniunea Europeană. Deci asta, după părerea mea, ar fi o catastrofă naţională şi vom fi cu toţii responsabili pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri”, a declarat Corina Creţu miercuri, la postul de televiziune România TV.

De asemenea, ca şi multe alte voci, Comisarul Corina Creţu acuză încercarea unor elemente politice de a transforma Comisia Europeană în răufăcătorul ce vrea să destabilizeze România. La fel ca şi colegii ei din Comisia Europeană, Corina Creţu afirmă că MCV-ul nu este un element de pedeapsă, ci un instrument de reglare necesar stabilităţii sociale, politice şi economice. Nimeni nu face vreun asalt asupra suveranităţii sau independenţei ţării.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More