Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Comisia Europeană – Replică pentru justiția română în cazul cercetării lui Frank Timmermans

0 235

Justiției române i se reamintește despre propriile jurisdicții. Ancheta pornită împotriva lui Timmermans arată lipsa de cunoștințe a sistemului românesc.

Justiția română dă cu stângul în dreptul după ce s-a anunțat că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie îl cercetează pe Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, pentru falsificarea raportului MCV, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat. Aceste acuzații, conform Adevărul, au fost aduse de către publicația Lumea Justiției prin site-ul luju.ro și care ar fi depus o plângere împotriva prim-vicepreședintelui Comisiei Europene.

Lumea Justiției a formulat în 30 ianuarie 2019 denunț împotriva lui Frans Timmermans, Vera Jourova, Angela Cristea si Augustin Lazăr pentru fapte de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informații false, toate în legătura cu falsificarea Raportului MCV. Demersul nostru a fost făcut in temeiul art. 7 din Codul Deontologic al Jurnaliștilor elaborat de Clubul Roman de Presa – “Ziaristul are responsabilitatea civica de a acționa pentru instaurarea justiției și dreptății sociale”. Or, Lumea Justiției ca publicație specializata nu poate asista impasibila la denaturarea și falsificarea realității de anumiți funcționari europeni, în coniventa cu înalți funcționari români, scrie Luju.ro.

Replica a venit instantaneu deoarece purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a explicat joi, 21 februarie, că oficialii Comisiei sunt sub jurisdicţia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, nu de competenţa instanţelor naţionale. Acesta a afirmat că oficialii Comisiei Europene au aflat despre această investigație din presă și că „am dori să le reamintim autorităţilor române că toţi oficialii Comisiei Europene sunt sub jurisdciţia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, autorităţile naţionale nu au nicio jusdicţie în acest caz”.

„Desigur, nu comentăm, dar am dori să le reamintim autorităţilor române că toţi oficialii Comisiei Europene sunt sub jurisdicția Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, autorităţile naţionale nu au nicio jusdicţie în acest caz. Toţi oficialii europeni sunt acoperiţi de protocolul privind imunităţile şi privilegiile, ataşat Tratatului Uniunii Europene, semnat de toate statele membre, inclusiv de România. Daţi-mi voie să vă reamintesc că ieri ne-am exprimat o mare îngrijorare legată de statrea statului de drept din România, în general”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More